wifit2

PROGRAM

Lent 2016 // Moda Od Laboda // Jmzm + Haiku Garden

26.06.2016
Pričetek ob 20:00
Vstop prost!
haikuJMZM je duet dveh veteranov na področju dela z glasbo in zvokom. Josipa Maršića poznamo predvsem po delu v skupinah Let 3 in Gori Ussi Winnetou, medtem ko je drugi dolgoletni mojster zvočne produkcije ter skladatelj glasbe za gledališče in film.Projekt JMZM združuje njune ustvarjalne moči že skoraj desetletje, relativna obskurnost pa je načrtna; projekt je zasnovan izključno na osebnem interesu raziskovanja globočin zvoka in ne čuti nobene potrebe po promociji. Tako ni noben od dosedanjih šestnajstih albumov in mini-albumov, izdanih pod to titulo, ugledal fizične izdaje, pač pa so vsi dosegljivi potencialnemu poslušalstvu na spletu.

AUDIO:

https://jmzm.bandcamp.com/

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=izg8jsb4AVY
https://www.youtube.com/watch?v=a50LOkNUk4

Haiku Garden je kvartet, ki se je v zelo kratkem času uveljavil znotraj domače klubske scene, na njej pa se govori: "Ko oberete gredice post-punka, shoegazea, popa in psihadelije, na vašem krožniku ne bo pristala povprečna solata, ampak pojedina, ki sicer diši po znanem, a je njen okus svež in kaže na kreativnost kuharjev."
AUDIO:

https://kaparecords.bandcamp.com/album/waver

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=RY-sTEgsNeQ
https://www.youtube.com/watch?v=Nlvql7R2mgk

Dogodek vam tako ali drugače poleg Dvorana Gustaf Pekarna omogočajo še: Društvo Dpzn, Ustanova Pohorski bataljon, Tine Hafner, Kulturno Umetniško Društvo Jadran in Ministrstvo za kulturo.

FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke