wifit2

PROGRAM

Projekcija dokumentarnega filma Dežela vmes/ The land between

16.06.2016
Pričetek ob 21:00
Vstop prost!
22-let-KD-Pekarna-b2-printProjekcija dokumentarnega filma Dežela vmes/ The land between (David Fedele, 78 minut, Avstralija 2014) / Dežela vmes ponuja intimen vpogled v skrita življenja prebežnikov iz podsaharske Afrike, ki si zasilno domovanje uredijo v gorah severnega Maroka. Večina sanja, da bi se s prečkanjem močno zastražene meje okrog mesta Melilla, španske enklave na afriški celini, prebila v Evropo. Film dokumentira njihovo vsakodnevno življenje, njihove osebne zgodbe in strahove, s katerimi se soočajo kot ljudje brez statusa in brez kakršnihkoli pravic. Razkriva pa tudi skrajno nasilje in zlorabe, ki so jim dnevno izpostavljeni tako s strani maroških kot španskih oblasti.


Nagrada za najboljši dolgometražni dokumentarec – International Environmental Film Festival 2014 (FIFE) 2014, Francija; Festival de Résistance et d'Alternatives, Maroko; DocWeek, Avstralija; Hans 48 Cinema, Nemčija.
Zmagovalni film Festivala migrantskega filma 2014 (Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC 2014, http://www.dokumentarci.si/portfolio-item/the-land-between/).

V soorganizaciji z MKC Maribor.

FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke