wifit2
Maribor goes Hardcore

23.02.2019
Pričetek ob 22:00
Prispevek: 7€
...

Preberi več
Koncert: TUNIC [KAN] + Parnepar [HR]

25.02.2019
Pričetek ob 20:30
...

Preberi več
Mariborska praln'ca 3

20.04.2019
Pričetek ob 22:00
...

Preberi več

PROGRAM

KLUBSKI MARATON 2016

21.10.2016
Pričetek ob 22:00
Prispevek: 1€, 2€, 3€
KM16 FB klub MB
Letos se karavana ustavi v dvorani Gustaf 21. oktobra, ko bodo nastopili:

BLUE TOWN'S RADIO (v kulske preteklosti zazrta kitarska trojica)
https://soundcloud.com/user-359792781

MEMOWU (prestolnica in koketiranje s sodobno elektronsko pesmijo)
https://soundcloud.com/memowu

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki s svojim utečenim programom dela odkriva, vzpodbuja in promovira nove kreativne presežke domače alternativne glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (preko programa Radia Študent, najav drugih medijev in obširne promocije) postavlja idealno platformo za nadaljnji razvoj vzhajajočih glasbenih ustvarjalcev. Vedno pogosteje pa Klubski maraton daje smernice tudi organizatorjem poletnih alternativnih glasbenih festivalov, ki že v istem letu vabijo izbrane maratonce na svoje festivale. Bistvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim alternativnim glasbenim skupinam, ki ob kreativnosti, svežini in originalnosti izkazujejo jasne obete in ambicije za nadaljnji ustvarjalni razvoj.

MEMOWU

Člani:  Brina Vidic (vokal)
Sai Pan (instrumentali)

soundcloud.com/memowu
facebook.com/memowu.music/

Kraj: Ljubljana

Z vokalnim eskapizmom nove ljubljanske izgubljenosti začinjena bera žmohtnih beatov dvojca Memowu se nevarno ziblje na izmišljenem robu, ki seka polja popularnih in alternativnih glasb. Upočasnjena čutnost, ujeta v vse večjo hiperrealnost osnovnih človeških odnosov, na ramenih elektronskih velikanov iz nekega pozabljenega časa zalaga poslušalca s toplo nesmiselnostjo življenja.

BLUE TOWN'S RADIO

Člani:  Matej Pižem (vokal, kitara) 
Anže Hauptman (bas kitara, back vokal)
Matija Lampret (bobni, back vokal)

soundcloud.com/user-359792781
facebook.com/bluetownsradio/

Kraj: Stična, Ivančna Gorica

Iz okolice Ljubljane izhajajoča fantovska trojica se na letošnji maraton uvršča kot edina klasična kitarska godba, ki navdih črpa tako pri bluzovskih kot pri psihoaktivnih izpeljankah britanskega rocka 60. let in 70. let. Ob vpetosti v surove in polne basovske riffe ter bluzovske kitarske prijeme se kot osrednji adut njihove modernizirane inačice rocka »zlate generacije« v poslušalčevih ušesih usedejo bendove troglasne vokalne formulacije, zbrane okoli markantnega glasu vokalista. Bend, ki ga slovenske radijske postaje potrebujejo.

FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke