wifit2

PROGRAM

OvO (Ita) & Fuzz Orchestra (Ita) & The Ghen (Slo)

21.04.2017
Pričetek ob 21:30
Prispevek: 5€
CreaturaOvO
je med dolgotrajnejšimi, silno aktivnimi in najboljšimi bendi z mednarodne noisy rock scene. Lahko celo rečemo, da je zasedba spričo več ko 900 dosedanjih nastopov in obširnih turnej zelo znana, marsikje celo kultna. OvO je duo, v katerem nastopata mala obsedena vokalistka in kitaristka (Stefania Pedretti) in krepak bobnar (Bruno Dorella), ki na svoj žepni komplet igra kakor na precej obsežnejšo metalsko baterijo.Njuni glasbeni performansi-koncerti-nastopi so legendarni, užila pa jih je že vsa klubska Evropa, Severna Amerika, Mehika in Azija, precejkrat sta igrala tudi na pomembnih festivalih. Muziko OvO je zelo težko katalogizirati, kategorizirati - ni niti noise niti metal, ni niti doom niti punk, ni rock'n'roll, pa vendarle po malem vsebuje marsikaj od naštetega. Zagotovo ni free-, ni avant-, ni improvizacija - OvO sta kratko malo neumestljiva! OvO s svežim albumom Creatura nadaljuje in poglablja raziskovanje na temo, kako zmes med udarno muziko in elektrofonijo podati čimbolj naravno in osebno - na sceni sta že 18 let, ves ta čas tudi kot dovolj skrivnosten objekt, že drugič v dvorani Gustaf!

http://ovolive.blogspot.it/
https://www.facebook.com/OvO666
http://ovomusic.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=RDS-ZjKqB1I

Fuzz Orchestra mešajo heavy rock zvoke s fluxusom analognih zvokov in pripovednim večplastnim naraščanjem, ki jih ustvarjajajo govorni vzorci, izposojenih iz starih filmov in dokumentarcev. Veliko pozabljenih mojstrovin se najde v neskončnem morju kulturne produkcije iz preteklosti in nekateri njihovi glasovi so danes še vedno veljavni.
Njihova nova plošča »Uccideteli Tutti! Dio Riconoscerà i suoi "(2016), pripoveduje zgodbe o razodetju, sodbi in izbiri; in vas popelje skozi različne vrste apokalips: socialne, osebne in tiste svete narave. "Uccideteli Tutti! Dio Riconoscerà i suoi " dviga glasbo Fuzz Orchestra na novo raven in združuje heavy rock vzorce s sodobnimi glasbenimi deli Enrico Gabrielli-a (Mike Patton Mondo Cane, PJ Harvey in še veliko več). Heavy Soundtracks!

http://www.fuzzorchestra.it/
https://www.facebook.com/FUZZORCHESTRA/
https://fuzzorchestra.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=RDS-ZjKqB1I

Zasedba The Ghen je nastala medtem, ko so gradili nov prostor za vaje v Bistrici ob Sotli, fantje pa so si predhodne izkušnje nabirali v različnih drugih zasedbah. Njihov žanr je neopredeljiv, glasbeno se gibljejo po širokem polju udarnih glasbenih praks, v osnovi pa gre za mešanico stonerskega, temačnega rocka, rockerske alternative, psihedelije, indie rocka, grunga, s ščepcem punka in še česa, kar mestoma v njihovo glasbo prinaša pozitivne zvoke. Tekstovno gre za refleksije vsakdana, čemur smo bili v večih oblikah priča že na njihovem prvencu Choices, ki so ga fantje pred leti izdali na USB ključu. Po štiriletnem premoru so za letos načrtovali novi album, a so že šestič zamenjali bobnarja, kar jih je znova prisililo v kadrovske rošade, bobnar je postal njihov vokalist in sedaj že bivši kitarist, zasedbi pa se je pridružil prekaljeni domači basovski maček Jošt Drašler (Balžalorsky-Drašler trio, Zmajev rep,...). The Ghen so Smeychee (boben, vokal), Bacheck (kitare), Smeychee (bas).

http://theghen.com/
https://theghen.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/thegheni/


FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke