PROGRAM

Punk Rock Koridor: S.U.S. & Cosa Nostra

22.05.2017
Pričetek ob 21:00
Prispevek: 5€
sus banner1Bend S.U.S. je bil ustanovljen leta 2002 v Beogradu in igrajo mešanico punk rocka in garažnega rock'n'roll-a (od GG Allin-a do Roky Erickson-a). Znani so po svojih mornarskih uniformah , močnih nastopih, ki jih spremlja pirotehnika, pa tudi po tem, da je pevec hkrati bobnar zasedbe.
2010 je izšel njihov prvi album »Brend imaginarne revolucije«, svoje mesto pa so tudi našli na kompilaciji ''Tako mlad i tako čist'' - Tribute to Novembar.
Za sabo imajo dve mini turneji na Nizozemskem, kot tudi številne koncerte v regiji (opaznejši so nastopi na Garage spring roll-u v Zagrebu, Garage Fire Fest-u ...) 22. maja bo skupina prišla v dvorano Gustaf, kjer bodo promovirali drugi album »Slepi putnik«, ki je bil najavljen z spotoma »Ja potujejem« in »Za tvoje dobro«.

http://www.facebook.com/susroll
http://www.youtube.com/susnroll

Leta 2004 so Tadej Pomperger, Aleš Šmit in Matjaž Obran, ki je takrat igral bas, nalepili plakate po šentiljski občini z napisom »IŠČEMO BOBNARJA«. Plakat je takrat opazil bobnar iz Šentilja Alen Trnjanin in prosil prijatelja Marka Čuturila, naj gre z njim na avdicijo. Dobro so se ujeli, Marko je postal vokalist, po nekaj dnevih je nastalo tudi ime banda (Alen je nosil majico z napisom »pizzerija Cosa Nostra«). Po nekaj mesecih pridnega dela je Alena na bobnih nadomestil Matjaž, za bas pa je prijel Marko in tako je tudi ostalo. Band je koncertiral širom Slovenije, po Avstriji in Madžarski. V tem času sta nastala tudi dva videospota za komad »Sistem« in »Kurbin sine«. Tri leta pozneje je Aleš dobil hčerko in zaradi družinskih obveznosti zapustil band. Od takrat band deluje v trio zasedbi. Novembra 2011 se jim je pridruži Marko Branisel s še eno električno kitaro.

Skupina COSA NOSTRA ima za seboj že bogato zgodovino nastopov, snemanj, mednarodnih delavnic in tudi nekaj sprememb v postavi. Skupina prihaja iz Sladkega Vrha in je opozorila nase z nastopi na Rock Otočcu, No Border Jam festivalu, Underground festivalu, Festivalu na meji. Izvaja avtorsko glasbo, ki ji je najbližje garažni rock'n'roll in punk.

http://www.myspace.com/cosanostraslo

FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke