wifit2
Mariborska praln'ca 3

20.04.2019
Pričetek ob 22:00
...

Read more
Elastic Riot (power noise core - Italy)

25.04.2019
Pričetek ob 21:00
Prispeve: 5€
...

Read more

PROGRAM

Skeebeep, Memmoria, D'Smokers

12.05.2018
Pričetek ob 21:00
Prispevek: 4€
SKEESkeebeep - Skeebeep je ne tako redek pojav, ki ga je moč opaziti na štajerskem, natančneje v občini Kungota. Značilen je predvsem za pomladne in poletne mesece, strokovnjaki pa ne izključujejo možnosti, da je možen celo v jesenskih in zimskih mesecih, saj so opazili upad učinkovitosti hiberniranja. Zadeva je tesno povezana z ustvarjanjem in izvajanjem glasbe. Zvrsti je več, ker je v slogi moč, izpostaviti pa velja ska, punk, reggae in rock.
Gre za pojav, ki so ga prvič opazili in dokumentirali okrog septembra 2011 in ga je možno opaziti tudi danes. Za prijetne in živahne melodije so krivi 4 glasbeniki. Kitarist Igor, pevec in kitarist Matevž, basist Janko in bobnar Miha. To je druščina štirih prijateljev, ki združuje koristno s prijetnim in širi pozitivno energijo. Prihajajo sveži in spočiti z novim materialom.

Memmoria - Zasedba skupine Memmoria prihaja iz občine Kungota. Sestoji iz 4 članov, ki ustvarjajo 1 leto. Z živimi ritmi in melodijami želijo ustvariti naelektreno in energično vzdušje. Zvrst bi lahko opredelili kot mešanico starejše Siddharte, Linkin Parkov in vse skupaj ovekovečili s pridihom punka. Vse skupaj še naredi večji kontrast Ivin vokal, ki dodaja glasbi "nežnost".

Člani skupine:
Iva Flisar - vokal, Janko Hren - bas, Brane Ornik - kitara, Marko Knehtl - bobni

D'Smokers - Gre za zasedbo iz Rač pri Mariboru, ki bi jo lahko uvrstili v tako imenovano obdobje "New Wave" ali po naše v obdobje Novega Vala. Čeprav je uvrščanje bilo katerega banda v bilo katero podzvrst zelo zahtevno je New Wave še najbolj primeren. Fantje preigravajo provokativen Rock and Roll na svojevrsten in pristen način, kar je bilo značilno za vse tiste skupine, ki so jih strokovnjaki uvrstili v obdobje Novega Vala. Skupina deluje od avgusta leta 2012. V tem času je opravila veliko kadrovskih zamenjav a vendar za band D'Smokers velja moto: "Kar te ne ubije, te naredi močnejšega." Člani zasedbe D'Smokers: Matija Furlan - kitara + vokal, Marko Preložnjak - baskitara + vokal, Sani Smajić - bobni.

FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke