wifit2

PROGRAM

Status quo na trgu dela (zakonodajna forumska predstava)

25.05.2018
Pričetek ob 20:00
statusquoV okviru cikla Rosa še vedno bosa (ker je prekarka) tudi letos predstava - tokrat forumska zakonodajna v izvedbi skupine Vse ali nič. Vabljen_a na zakonodajno forumsko predstavo Status quo na trgu dela, ki se bo odvila v petek, 25. 5. 2018, ob 20.00 v dvorani Gustaf. Predstavo izvaja gledališka skupina Vse ali nič iz Ljubljane.

Špela gre v trgovino in kupi 50% znižan jogurt.
Špela je utrujena od dela.
Špela si želi nekoč dokončati študij.
Špela plačuje pokojninsko zavarovanje.
Špela mora biti vedno na razpolago nadrejenim.
Špeli se zdi, da je nemočna pri tem, da bi karkoli spremenila.
Špela, ali s plačanim delom lahko preživljaš sebe in svojega otroka?

Pridi na interaktivno zakonodajno forumsko predstavo, kjer bomo uprizarjale_i in preizpraševale_i stanje in razmerja moči na trgu dela. Ukvarjale_i se bomo s tematiko prekernosti in izkoriščanja na delovnem mestu.
Poskrbimo za bolj pravično prihodnost!

Več informacij o gledališču zatiranih in o zakonodajnem gledališču najdeš na povezavi: http://www.zavod-bob.si/blog/project/vse-ali-nic/.

Izvedba: gledališka skupina Vse ali nič (Tjaša Kosar, Barbara Polajnar, Slobodan Malić, Lea Dolinar)
Jokering: Metka Bahlen Okoli
Zakonodajni svet: Sara Kosirnik

Zakonodajno gledališče, ki je v Sloveniji še precej neznana metoda, je eden izmed Augusto Boalovih zadnjih projektov, ki ga je razvil v Braziliji v času svojega mandata v letih od 1993 do 1997. Zakonodajno gledališče za razliko od drugih gledališč spodbuja mlade k politični participaciji in dialogu z odločevalci. S forumsko zakonodajno predstavo Status quo na trgu dela bomo vključili mlade v procese odločanja z oblikovanjem in predlaganjem zakonov, ki bi na institucionalni ravni odpravili problem prekarnosti in zajezili vse večje krčenje delavskih pravic.

Vsebina izraža mnenje avtorja in ne predstavljajo uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.
»Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela.«

FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke