wifit2

PROGRAM

YU Generacija za YU generacijo

16.02.2019
Pričetek ob 22:00
Prispevek: 5€
yugenZ Yu Generacijo po glasbeni zgodovini in sedanjosti nase bivse domovine...praznujemo silne obletnice...in se utapljamo v spominih. Nastanek skupine Yu Generacija sega v leto 2002, takrat sta se po dolgem času na koncertu legend yu rocka srečala stara prijatelja Rajo in Crni. Dobila sta idejo, da ustanovita rock skupino, ki bi temeljila na avtorskem ustvarjanju s pridihom balkanskega melosa.
 

Kot vsak začetek je bil tudi ta težak in nepredvidljiv, ključno vlogo pa sta takrat odigrala prijatelja Tomaž Pečar in Bogomir Guštin, ki sta se aktivno vključila v to zgodbo in skupaj so posneli prvi studijski posnetek pesmi Srce koje umire. Kmalu za tem so v skupino prišli Gregor Glazer, Damjan Maroh in Bruno Vabič, skupaj so izdali single Nešto mi loše ide.
Leta 2006 so za skupino prišli burni časi in kadrovske spremembe. Delo se je nadaljevalo in v septembru so posneli nov avtorski komad Generacijo.
Med letoma 2010 in 2014 je skupina koncertirala po Sloveniji in Nemčiji.
Leta 2014 so posneli pesem Varala me mala v sodelovanju s pevcem Crvene Jabuke Draženom Žeričem-Žero.

Po nekaj skupnih avanturah je prišlo do kratkega premora, v letu 2018 pa je skupina pričela delovati v prenovljeni zasedbi:
Jani Mule – vokal, kitara
Damjan Maroh – kitara
Jani Črnko Crni– bobni, spremljevalni vokal
Lan Falež – bas kitara, spremljevalni vokal

FB DOGODEK

POZOR! Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije.

Sprejmi piškotke